söndag 23 februari 2014

tiden rinner ut

Tänk vad dagarna Springer förbi när man har roligt. Den magiska appen på telefonen visar 23 dagar i Malaysia och endast tre kvar. De sista dagarna spenderas tillbaka i den maxade staden Kuala Lumpur, och den här gången lämnar vi den inte förrän vi har spanat in köpcentret med en bergodalbana i. Tydligen låg det precis intill vårt boende förra gången, hur kunde vi missa detta?

Låt oss nu istället blunda för framtiden en stund och gå tillbaka till vad som hänt. Langkawi fick två dagar vilket var mer än nog. Det är ingen ö som ingen av oss var särskilt imponerade över. Kanske är det dock svårt att invardera Langkawi efter ett paradis som Koh Lipe. Gårdagen spenderades i alla fall till våra rumpors förtret på skumpande mopeder. En plan som vi hade haft länge men som höll på att gå i stöpet redan innan den hade börjat.

Olyckan slog till när de på uthyrningen frågade om vi var bekväma med att köra 125 cc som deras mopeder hade utan att ha MC-kort, och med tanke på den otur vi hade haft dittills kändes det ofantligt dumt att utmana ödet. Tack och lov löser förstås kvinnan i vår hotellreception allt, och själlvklart en moppehyrning också. Bara hon får ju 5.0 i betyg på tripadvisor.

Med mopparna i högsta hugg gjorde vi Langkawi osäkert körandes längs västra sidan upp till norra, över till östra, tillbaka till västra och hem igen. På den trippen hann vi tanka 6 liter för 24 kronor, köra grovt fel, äta Malaymat för under 10an, se ett vattenlöst waterfall och drabbas av panik i Cable cars. Det sistnämnda fick förstås Perran stå för som knappt vågar stå på en barstol, men vi kom alla upp och ner med livet i behåll utan smärre problem.

På kvällen slog vi på stort och käkade tvårätters och drack öl för en hundring var innan vi somnade som små barn i våra sängar tillsammans med våra nya roomies, myrorna.

Dagens förkyldning; Perran med den sexigt hesa målbråttsrösten Dagens bortslarvning: Elinas pennkjol. (tur att man köpte den för 49 :- på HM) Dagens tråkiga: Fick vänta 50 minuter på en förrätt Dagens räddning: Fick 10 % rabatt på notan och happy hour på ölen som kompensation.
Dagens köp: Patriks rena sockar! Lyckost
Dagens bästa : jackan som tappades i KL ÄR TILLBAAAKKAAA













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar