måndag 1 oktober 2012

att planera drömresan

Jag, som många andra i min ålder vill från Sverige, ut i världen och se nya och spännande saker. Det finns dock några hinder på vägen.

Vart ska man åka? 
Det finns så otroligt många ställen man kan åka till. Först ska man lista ut vilken världsdel man vill åka till. Sen då? Det finns huur många länder som helst i varje världsdel. Valmöjligheterna är många och varför ska man egentligen bara nöja sig med ett land när man ändå är på gång? Åker man till Thailand, ta en tripp till Vietnam eller Indien också!

Hur mycket kostar det? 
Ja, man är ju inte precis miljonär året efter studenten. Jag skulle snarare säga tvärtom. Det är bara att börja spara Elina! Håll i pengarna.

Åka själv eller med sällskap? 
Det sköna med att åka tillsammans med någon är att man alltid har en trygghet om något skulle hända. Man känner sig aldrig ensam och allting man upplever delar man med någon annan. Både roliga och mindre roliga upplevelser. Tuffa saker som man kanske kan skratta åt när man blir äldre. Problemet är att man alltid måste kompromissa. Man kanske inte får se precis allt man vill se eller göra precis alla saker man vill göra för att man måste tänka på den andra parten också. Frågan man måste ställa sig är om det är värt det lilla "besväret" eller om man hellre känner att ensam är det rätta. Sedan får man ju komma ihåg att man alltid möter människor på vägen så ensam är man förstås inte.

Så mycket frågor, och så få svar. Vagabond har en jättebra "checklista" om man får kalla det för det. Där finns allt i 18 steg så att man är totalt förberedd när det sedan är dags att sätta på sig ryggsäcken och dra ut i världen.

---> Här är den! <----





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar